Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kantarellbulgur med renstek


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g färska kantareller (cirka 1 l)

  • 1 squash

  • 2 rödlökar

  • 2 vitlöksklyftor
  • 
rapsolja

  • 1/2 dl repade timjanblad

  • flingsalt
  • 
nymald peppar

  • 3 dl bulgur

  • 6 dl vatten + 1 tärning grönsaksbuljong

  • 3 msk färskpressad citronsaft

  • cirka 200 g skivad rökt renstek (köpt i charkdisken)


Ostkräm

  • 
100 g finriven västerbottensost

  • 2 dl grekisk yoghurt

  • 1 fintärnat päron
  • 
flingsalt

  • nymald peppar


Så här gör du

  1. Blanda ihop ingredienserna till ostkrämen.

  2. Dela svampen i mindre bitar, skär squashen i små kuber, hacka rödlök och vitlök. Fräs grönsakerna mjuka i olja i en stekpanna. Blanda i timjan och krydda med salt och peppar.

  3. Koka bulgurgrynen under lock i buljongen, cirka 10 minuter. Håll grynen varma.

  4. Blanda gryn, grönsaker och citronsaft. Servera med renstek och ostkräm.