Kantarellbulgur med renstek

Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 200 g färska kantareller (cirka 1 l)
- 1 squash
- 2 rödlökar
- 2 vitlöksklyftor
- rapsolja
- 1/2 dl repade timjanblad
- flingsalt
- nymald peppar
- 3 dl bulgur
- 6 dl vatten + 1 tärning grönsaksbuljong
- 3 msk färskpressad citronsaft
- cirka 200 g skivad rökt renstek (köpt i charkdisken)
Ostkräm
- 100 g finriven västerbottensost
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 fintärnat päron
- flingsalt
- nymald peppar
Så här gör du
- Blanda ihop ingredienserna till ostkrämen.
- Dela svampen i mindre bitar, skär squashen i små kuber, hacka rödlök och vitlök. Fräs grönsakerna mjuka i olja i en stekpanna. Blanda i timjan och krydda med salt och peppar.
- Koka bulgurgrynen under lock i buljongen, cirka 10 minuter. Håll grynen varma.
- Blanda gryn, grönsaker och citronsaft. Servera med renstek och ostkräm.

Du kanske även gillar
Populära recept