Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kaninklubba med rotsaker & rödvinssås


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Rödvinssåsen passar perfekt till det möra köttet, vilket är kryddat med paprikapulver.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 kaninklubbor

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk rosépeppar

  • 1 msk milt paprikapulver

  • en klick smör


Grillade rotsaker


  • 4 potatisar

  • 2 palsternackor

  • 2 morötter

  • 1 gul lök

  • 1 gul morot

  • cirka 1/2 dl olja

  • 1 tsk flingsalt


Rödvinssås


  • 1 dl grädde

  • 1/2 dl crême fraiche

  • 1 dl rött vin

  • majsena

  • salt & peppar

Så här gör du

  1. Krydda kaninklubborna och stek dem i smör i stekpanna cirka 5-10 minuter. Efterstek under lock. Känn efter att benet släpper från köttet. Servera med grillade rotfrukter, rödvinssås och äppelgelé.

  2. Grillade rotsaker
: Klyfta upp potatis, palsternacka, morot och gul morot, lägg på en plåt och ringla olja över. 200 grader i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills grönsakerna fått färg. Salta med flingsalt.

  3. Rödvinssås
: Häll grädde i stekpannan där du stekt kaninklubborna. Blanda i crème fraiche och rödvin. Önskas tjockare konsistens så red med majsena. Smaka av med salt och peppar.