Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelsirap

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Mycket gott att ringla över Amerikanska pannkakor eller vanlijglass

Ingredienser

6 portioner
  • 2,5 dl farinsocker
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 tsk kanel
  • 1,5 tsk vanilextrakt

Så här gör du

  1. Blanda vatten, farinsocker och kanel i en kastrull på stark värme. Vispa hela tiden tills sockret helt löst upp sig och det kokar. Sänk värmen och låt det sjuda i 5 minuter, eller tills sirapen tjocknar (kom ihåg att den kommer bli tjockare när den blir kall)
  2. Ta kastrullen från plattan och tillsätt vaniljextrakten. Häll sen över på en snygg glasflaska och ställ i kylen. Håller sig lätt i 1 månad.