Logga in här

Kanelpraliner

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 tsk flytande honung

Att doppa i:

  • 200 g mjölkchoklad, tempererad

Så här gör du

  1. Hacka den mörka chokladen och mjölkchokladen och lägg i en skål.
  2. Koka upp grädde, kanel och honung.
  3. Häll den heta blandningen över chokladen och rör tills all choklad smält. Sätt plastfolie över chokladen och ställ in den i kylen över natten.
  4. Skeda upp tryffeln och forma till runda bollar, sätt in bollarna i kylen under tiden du smälter chokladen.
  5. Temperera chokladen: finhacka chokladen och smält två tredjedelar till 45 grader. Häll i resten av chokladen och rör tills all choklad smält och tills temperaturen är 26–27 grader. Värm sedan upp chokladen till 30 grader. Det går väldigt fort i mikron.
  6. Doppa kulorna i chokladen och rulla lätt i handen eller rulla på ett fint nätformat galler för att få struktur i chokladen. Låt chokladen stelna.