Kanelparfait – recept

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
10 bitar
Kanelparfait
- 5 dl vispgrädde
- 5 äggulor
- 1 dl sötströ
- 1 msk malen kanel
- 1 tsk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
Kanelstekta äpplen
- 4 äpplen
- 1 msk smör
- 1 tsk malen kanel
- sötströ
Till garnering
- mynta
- 4 msk pistaschnötter (valfritt)
Så här gör du
- Kanelparfait: Vispa upp grädden. Lägg plastfolie i en avlång form som rymmer cirka 1 ½ liter.
- Vispa äggulorna och sötströ i en separat skål. Vänd ner grädden.
- Dela smeten i två skålar. Vispa i kanel och kakao i den ena och vaniljpulver i den andra. Häll upp vaniljparfaiten i formen och sedan kanelparfaiten. Låt formen stå i frysen minst 5 timmar.
- Kanelstekta äpplen: Kärna ur och skär äpplena i klyftor och stek i smöret. Pudra över kanelen.
- Dra av från värmen och pudra över sötströ.
- Ta ut kanelparfaiten 10-15 minuter före servering. Skiva upp parfaiten och servera med kanelstekta äpplen. Garnera med mynta och eventuellt pistaschnötter.

Du kanske även gillar
Populära recept