Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelparfait – recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 bitar

Kanelparfait

  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1 dl sötströ
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver

Kanelstekta äpplen

  • 4 äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 tsk malen kanel
  • sötströ

Till garnering

  • mynta
  • 4 msk pistaschnötter (valfritt)

Så här gör du

  1. Kanelparfait: Vispa upp grädden. Lägg plastfolie i en avlång form som rymmer cirka 1 ½ liter.
  2. Vispa äggulorna och sötströ i en separat skål. Vänd ner grädden.
  3. Dela smeten i två skålar. Vispa i kanel och kakao i den ena och vaniljpulver i den andra. Häll upp vaniljparfaiten i formen och sedan kanelparfaiten. Låt formen stå i frysen minst 5 timmar.
  4. Kanelstekta äpplen: Kärna ur och skär äpplena i klyftor och stek i smöret. Pudra över kanelen.
  5. Dra av från värmen och pudra över sötströ.
  6. Ta ut kanelparfaiten 10-15 minuter före servering. Skiva upp parfaiten och servera med kanelstekta äpplen. Garnera med mynta och eventuellt pistaschnötter.