Kanelpannacotta med marsalagelé

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 5 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 2 kanelstänger
- ½ dl strösocker
- 2 gelatinblad
Marsalagelé
- 1 gelatinblad
- 1 dl söt marsala
Till servering
- färska bär
- rostade mandelspån
Så här gör du
- Häll grädden i en kastrull. Klyv vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i grädden och lägg i vaniljstången. Tillsätt kanelstänger och socker.
- Värm långsamt och koka på svag värme i cirka 15 minuter. Plocka upp vaniljstången och kanelstängerna och ta kastrullen från värmen.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp dem och låt dem smälta under omrörning i den varma grädden.
- Häll upp pannacottan i glas eller koppar. Låt stelna i kylen minst 4 timmar.
- Efter halva tiden kan geléet hällas på: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Värm försiktigt vinet. Ta från värmen och låt gelatinet smälta i vinet.
- Skeda geléet över pannacottan när det har svalnat. Låt stelna i kylen. Toppa med bär och mandelspån vid servering.

Du kanske även gillar
Populära recept