Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelpannacotta med marsalagelé

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 kanelstänger
  • ½ dl strösocker
  • 2 gelatinblad

Marsalagelé

  • 1 gelatinblad
  • 1 dl söt marsala

Till servering

  • färska bär
  • rostade mandelspån

Så här gör du

  1. Häll grädden i en kastrull. Klyv vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i grädden och lägg i vaniljstången. Tillsätt kanelstänger och socker.
  2. Värm långsamt och koka på svag värme i cirka 15 minuter. Plocka upp vaniljstången och kanelstängerna och ta kastrullen från värmen.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp dem och låt dem smälta under omrörning i den varma grädden.
  4. Häll upp pannacottan i glas eller koppar. Låt stelna i kylen minst 4 timmar.
  5. Efter halva tiden kan geléet hällas på: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Värm försiktigt vinet. Ta från värmen och låt gelatinet smälta i vinet.
  6. Skeda geléet över pannacottan när det har svalnat. Låt stelna i kylen. Toppa med bär och mandelspån vid servering.