Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelkakor


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

16 st
  • 100 g mycket mjukt smör
  • 
3 msk Bakery+ (eller annan vald sötning motsvarande ca 1.5 dl strösocker)

  • 3 ekologiska ägg, rumstempererade
  • 
2 dl mandelmjöl

  • 1 dl kokosnötmjöl

  • 3 msk malen kanel

  • 1 tsk bakpulver


garnering

  • 1 ägg
  • Kanel och Bakery+

Så här gör du

  1. 
1 Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret fluffigt, knäck i ett ägg i taget och vispa kraftigt.
  2. 
Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten.
 Forma degen till en korv och skiva den i ca 16 bitar. Rulla bollar och lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. Degen flyter inte ut så man kan lägga tätt.
  3. Tryck till lite snett med tummen eller gör ett gaffeltryck, pensla med uppvispat ägg och strö kanel och Bakery+ över.
  4. Grädda i ca 15 minuter.
1 kommentar om "Kanelkakor
"
  • laggars
    laggars

    Är det verkligen rätt mjölmängd? Degen/smeten gick varken att rulla eller skiva och flöt ut på plåten!