Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelkaka – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Baka en mjuk kaka med härlig smak av kanel. Underbart saftig med ljus sirap och fin att servera med ett tunt lager florsocker.

Ingredienser

15 bitar
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 msk kanel
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ljus sirap

Så här gör du

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda bakpulver, kanel och mjöl. Vänd ner i smeten.
  3. Smält smör. Koka upp med vatten.
  4. Rör ner i smeten tillsammans med sirap.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer två liter.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter på 175 grader.
  7. Sikta över florsocker och kanel före servering.