Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelkaka – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Baka en mjuk kanelkaka med en frasig och härlig topp. Underbart saftig med ljus sirap och fin att servera med ett tunt lager florsocker. Receptet är enkelt och kanelkakan tar en knapp timme att baka.

Ingredienser

15 bitar
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 msk kanel
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ljus sirap

Så här gör du

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda bakpulver, kanel och mjöl. Vänd ner i smeten.
  3. Smält smör. Koka upp med vatten.
  4. Rör ner i smeten tillsammans med sirap.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer två liter.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter på 175 grader.
  7. Sikta över florsocker och kanel före servering.