Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kaneldoftande chokladfondue

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)

Chokladfondue

  • 2 dl grädde
  • 6 st kanelstänger
  • 150 g mörk choklad, 65 %

Så här gör du

  1. Koka upp grädde och kanelstänger. Låt det stå och dra, gärna över natten.
  2. Ta bort kanelstängerna och koka upp grädden igen. Se till att du fortfarande har 2 dl grädde kvar. Om något har kokat bort fyll på tills du har 2 dl så att du får rätt konsistens.
  3. Tillsätt den mörka chokladen och rör tills du får en slät krämig fondue.
  4. Häll över i fonduegryta och njut tillsammans med frukt, kardemummaskorpor, nötter och mandlar.