Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbulletårta – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Personen som uppfann kanelbulletårtan borde få Nobelpriset eller någon annan form av utmärkelse. Här är receptet som kommer få dina vänner att de på dig på ett helt nytt vis.

Här kan du se en film på hur du gör kanelbullepizzan

Ingredienser

1 portion
  • 345 g mjöl
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt jäst
  • 1,2 dl vatten
  • 0,6 dl mjölk
  • 45 g smör
  • 1 ägg

Fyllningen

  • 45 g smör
  • 1,5 msk kanel
  • 50 g socker

Glasyr

  • 120 g florsocker
  • 15 mjölk
  • 1 tsk honung eller lönnsirap
  • 1 tsk vaniljextrakt

Så här gör du

  1. Rör samman mjölk, vatten och smör. Värm innehållet i mikrovågsugn eller på spisen. Blanda ihop mjöl, socker och jäst i en annan bunke. Häll över den första, varma vätskan i den andra bunken. Tillsätt ägg och blanda samman till en deg. Låt degen jäsa i 30 minuter. Börja med fyllningen genom att blanda samman socker och kanel. När degen jäst färdigt: kavla ut den. Smöra den utkavlade degen med ett jämnt, tunt lager. Strössla över din kanel- och strösselblandning och skär ut remsor, 2-3 centimeter breda. Gör en rulle av en av remsorna och placera den i mitten av en bakform. Linda sedan resten av remsona runt den tills du har fyllt formen. Täck sedan över formen och låt jäsa i 90 minuter. Placera den sedan i ugnen, där ska gräddas i 35 minuter på 180 grader. Samtidigt som din jättebulle gräddas har det blivit dags att ta tag i glasyren. Häll ned florsocker, mjölk, honung och vaniljextrakt i en bunke och blanda samman till en jämn och fin glasyrsmet. Täck kakan med glasyr. Jag är tokig i glasyr och brukar köra ett rejält lager så fort jag har chansen, men det går naturligtvis lika bra att bara göra smala strängar eller något annat påhittigt mönster. Nu är kanelbulletårtan klar att avnjutas!