Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbulletårta – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Botten

  • 3 dl pekannötter
  • 3 dl paranötter
  • 8 torkade fikon
  • 10 medaljooldadlar
  • 1 tsk kanel
  • 1 nypa kvalitetssalt

Fyllning

  • 6 dl cashewnötter
  • 1/2 dl pressad citron
  • 2 dl vatten
  • 1 dl honung
  • 2 dl kallpressad kokosolja
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver

Kanelrippel

  • 7 medjooldadlar
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl kallpressad kokosolja
  • 2 tsk kanel

Så här gör du

  1. Mixa alla ingredienser till botten till en lite grovkornig blandning. Vi gillar när det är lite större bitar kvar så att det blir knaprigt. Tryck ut i en springform.
  2. Mixa cashewnötterna med citronsaft, vatten och honung i en höghastighetsmixer till en jämn smet. Tillsätt kokosolja och kryddor. Mixa igen och häll ut jämnt på kakbotten. Spar 1/3 av fyllningen till senare.
  3. Mixa alla ingredienser till rippeln till en jämn smet. Använd en sked för att klicka ut 6–7 skedar rippelsmet över tårtan. Ta formen och slå den mot bänken 1–2 gånger för att smeten ska bli slät. Ta skedskaftet och svirla runt smeten till ett fint mönster. Bred ut den resterande vita fyllningen med en slickepott. Ställ i frysen. Innan servering kan du pudra tårtan med kanel.