Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbullesockerkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 78 st har redan röstat

Ingredienser

30 bitar

Sockerkaka

  • 200 g smör
  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 2 dl brun farin strö
  • 1/2 dl mald kanel
  • 1 msk mortlad kardemumma

Frosting

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 220 g färskost
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker

Så här gör du

  1. Förbered fyllningen genom att blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ åt sidan så länge.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
  3. Gör sockerkakssmeten. Smält smöret och ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter. Vänd sedan ner filmjölk och smält smör. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en klumpfri smet.
  5. Fördela hälften av smeten i långpannan och strö sedan över fyllningen. Stryk sedan över resterande smet.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  7. Gör frostingen. Vispa smör, färskost, grädde och vaniljsocker till ett fluff. Tillsätt därefter florsocker lite i taget under vispning och vispa till en fluffig frosting.
  8. Bred frostingen på den avsvalnade kakan. Pudra eventuellt lite kanel över före servering.