Kanelbullesockerkaka

Foto: Helén Pe
Ingredienser
30 bitar
Sockerkaka
- 200 g smör
- 6 ägg
- 4 dl strösocker
- 2 1/2 dl filmjölk
- 6 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
Fyllning
- 2 dl brun farin strö
- 1/2 dl mald kanel
- 1 msk mortlad kardemumma
Frosting
- 100 g rumsvarmt smör
- 220 g färskost
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
Så här gör du
- Förbered fyllningen genom att blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ åt sidan så länge.
- Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
- Gör sockerkakssmeten. Smält smöret och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och socker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter. Vänd sedan ner filmjölk och smält smör. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en klumpfri smet.
- Fördela hälften av smeten i långpannan och strö sedan över fyllningen. Stryk sedan över resterande smet.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
- Gör frostingen. Vispa smör, färskost, grädde och vaniljsocker till ett fluff. Tillsätt därefter florsocker lite i taget under vispning och vispa till en fluffig frosting.
- Bred frostingen på den avsvalnade kakan. Pudra eventuellt lite kanel över före servering.

Du kanske även gillar
Populära recept