Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbullekladdkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 125 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 150 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • ½ krm salt
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Garnering

  • pärlsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält därefter smöret i en kastrull och låt det svalna något innan du blandar ner övriga ingredienser och rör ihop allt till en smet.
  2. Häll smeten i en form, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen innan du serverar den med vispad grädde.