Kanelbullekladdkaka – enkelt recept

Mitt kök
Ingredienser
12 bitar
- 3 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl special
- 200 g smör
- 2 msk mortlade kardemummakärnor
- 4 ägg
- en nypa salt
Fyllning
- 2 msk strösocker
- 1-2 msk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- Ev. pärlsocker till garnering
- 50 g smör
Så här gör du
- Smält smöret och låt det svalna en stund. Sätt ugnen på 185 grader.
- Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp.
- Klä en ringform med bakplåtspapper (23 cm, om formen är större beräkna något kortare gräddningstid)
- Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker.
- Häll smeten i formen och ringla sedan ut fyllningen som en spiral över kakan. Enklast är att börja från mitten och "snurra ut" fyllningen. Dra ut lite till med en kniv om du önskar. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
- Ta ut kanelbullekladdkakan och servera den med lättvispad grädde.
6 kommentarer om "Kanelbullekladdkaka – enkelt recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
Jonas Jakobsson
Hjälpte brorsan att mortla 2 msk kardemummakänor var energikrävande. Hoppas farsan blir nöjd ikväll på farsdag.
Mitt Kök
Hej, hoppas pappa blev nöjd. Kardemumma är mödan värd! Vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen
Marie-Anne Johansson
Följde receptet helt å hållet men stämmer grader å gräddningstid? Resultatet blev som en enda smet utom kanten 🙁
Mitt Kök
Hej Marie-Anne,
Antal grader och tid i ugnen ska stämma, men antal minuter kan såklart variera lite beroende på vad du har för ugn. Ett tips är att använda en sticka och känna efter innan du tar ut kakan för att svalna!
Mvh,
Beatrice, Mitt kök
Mattias Dahlström
Skulle vilja att ovan fråga besvaras
Mitt Kök
Hej Mattias,
Vänligen se mitt svar ovan!
Mvh,
Beatrice, Mitt kök