Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbulle crazy milkshake

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 stycken

Minimaränger

  • 2 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ tsk ättika

Milkshake

  • ½ l vaniljglass
  • 2 ½ dl mjölk

Italiensk maräng

  • 1 äggvita
  • ¼ dl vatten
  • 4 msk strösocker

Tillbehör

  • 2 msk kolasås
  • 2 kanelbullar
  • 2 glasskulor
  • 2 chokladbollar

Så här gör du

  1. Minimaränger: Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla äggvitor, socker och ättika i en rostfri skål.
  3. Sätt skålen i ett varmt vattenbad och värm till 55 grader.
  4. Ta av skålen från vattenbadet och vispa med en elvisp tills marängen är kall.
  5. Fyll upp en spritspåse med en liten stjärntyll. Spritsa upp små maränger på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Sätt in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 100 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter, tills marängen börjar släppa från bakplåtspappret.
  7. Låt marängerna svalna.
  8. Italiensk maräng: Häll upp äggvitorna i en torr och ren bunke eller i en hushållsmaskin.
  9. Koka vatten och socker till 121 grader. Börja vispa upp äggvitan i hushållsmaskinen eller med en elvisp när sockerlagen kommit upp i 110 grader.
  10. Häll i sockerlagen i en fin stråle över äggvitorna under vispning. Vispa i ett par minuter, sänk hastigheten och vispa tills marängen svalnat.
  11. Fyll upp i en spritspåse med en rundtyll.
  12. Milkshake: Kyl ett par glas i frysen i minst 10 minuter.
  13. Mixa vaniljglassen och mjölken.
  14. Servering: Ringla kolasås i glasen och häll i milkshaken.
  15. Lägg på kanelbullarna och toppa med glass. Spritsa på italiensk maräng och bränn av med gasolbrännare eller spritsa på grädde. Lägg på chokladbollar och minimaränger. Ringla över kolasåsen.