Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbulle center med fyllning

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Vem har inte upplevt att kanterna på en kanelbulle ofta uppfattas som lite ”torra” Nu har du möjlighet att bara endast det mjuka goda i mitten

Ingredienser

20 portioner

Fyllning:

  • 4 (60g) msk Philadelphia ost
  • 2 (30g) msk Rumstempererad Smör
  • 2,25 dl Florsocker
  • 1,5 (25g) msk Farin socker
  • ½ tsk Vanilj extrakt

Kanelbullen:

  • 240 g Vetemjöl
  • 38 g Strösocker
  • 1 (10g) msk Bakpulver
  • 1 (7g) tsk Salt
  • 5 (75g) msk Smör
  • 1,7 dl Mjölk
  • Frityrolja till stekning av bullarna
  • 1 dl Strösocker till att rulla bullarna i
  • 1 msk Kanel till att rulla bullarna i

Så här gör du

  1. Gör fyllningen först. Blanda ihop Philadelphia ost + smör
  2. Blanda i florsockret, lite i taget tills du har en slät smet
  3. Blanda sen i farin sockret + vanilj extrakten. Blanda väl
  4. Häll över fyllningen i en spritspåse och tryck ut 1½-2 ts stora bollar. Fyllningen borde räcka till 26stk.
  5. Ställ bollarna i frysen medan du gör smeten.
  6. Blanda mjöl, strösocker, bakpulver och salt
  7. Nyp (använd händerna) i kylskåpskalla smöret ihop med mjölblandingen
  8. Blanda i mjölk och jobba tills du får en smidig deg. Är degen för lös så blanda gärna i lite mer mjöl. Ställ sen in i kylen i ca 30 minuter
  9. Skär av en bit i storleken 1 msk och platta till denna. Ta ut en kula fyllning från frysen. Vik sen ihop degen runt fyllningen. Förslut väl – genom att rulla kulan i handflatan tills inge ”sömmar” syns. Repetera med alla 26 bollarna
  10. Fritera i 175 grader i 2-3 minuter.
  11. Blanda socker och kanel i en skål – och rulla dem färdiga bollarna i detta.
  12. Klart att servera och Njut