Kanelbullar – ljuvligt gott recept på saftiga bullar

Ingredienser
50 stycken
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 dl socker
- 1 tsk salt
- 2 tsk stött kardemumma
- 15-16 dl vetemjöl
- Fyllning:
- 200 g smör
- 1 1/4 dl socker
- 1 dl farinsocker
- 2 msk kanel
- Pensling:
- ägg, pärlsocker
Så här gör du
- Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
- Tillsätt smör i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.
- Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker, farinsocker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.
- Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. Rulla ihop, skär i bitar.
- Lägg bullarna i form eller på plåt med bakpapper. Låt jäsa i 1 timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen, då är den färdigjäst.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10 minuter.
23 kommentarer om "Kanelbullar – ljuvligt gott recept på saftiga bullar"

Du kanske även gillar
Populära recept
ElinFritzell
Världens bästa vetedeg!
cathaelaine
Himelsk goda !!
Mitt Kök
Vad roligt att du tycker det! 🙂 /Stina, webbredaktör Mitt kök.
Birgitta Mohlin
När jag skulle skriva ut receptet på bullarna så skrevs det ut flera sidor annat innan jag stoppade utskriften…
Tompa Åkerblad
Kanonbulla Jätte goa med ett glas kall mjölk 🙂
Belma Vrbanjac
Mycket gott.. fast jag satt i sylt med blåbär och vanilj.. och blev mycket gott.. och de är så mjuka.. ?
Mitt Kök
Vad kul att höra att bullarna blev lyckade Belma, och tack så mycket för tipset med sylten!
Mvh,
Beatrice
Mitt kök
Emmanuelle Floquet
In my case it was a disaster, far too much flour in the recipe… I did it again with half to succeed!
Mitt Kök
Hej Emmanuelle,
Trist att höra att det inte blev så bra med mjölet! Jag har själv bakat upp dessa ett flertal gånger och då har mjölmängden fungerat bra, men beror såklart på hur packat mjölet är också. Ibland är det bättre att bara gå på känsla och ta i lite i taget tills man får önskad konsistens!
Mvh,
Beatrice
Mitt kök
Anna Mirecka
Jag gjorde de ikväll och de är jätte goda. Undrar om någon har gjort på samma deg fast med nånt vaniljkräm eller keso?
MVH Anna
Mitt Kök
Hej Anna,
Roligt att du gillade kanelbullarna!
Mvh Mitt kök-redaktionen
Gunilla Sjöberg
????Det är ett mycket bra recept, degen perfect och bullarna jättegoda, tack??
Mitt Kök
Hej Gunilla,
Vad kul att höra att bullarna blev så goda!
Mvh,
Beatrice, Mitt kök
Juls Haglund
Jättegoda bullar blev det ❤️
Mitt Kök
Vad härligt att höra! Finns inget bättre än hembakta bullar <3
Mvh,
Beatrice, Mitt kök
vimo33
Skippade kardemumman och gjorde hälften av fyllningen med kanel och hälften av fyllningen med 2 msk vaniljsocker. Använde bara 14 dl vetemjöl och det blev jättebra! Degen var väldigt saftig och inte alls torr men den fastande inte på fingrarna vilket var jätte bra! Och bullar växte verkligen jätte mycket när dom jäste och var inne i ugnen! Supergoda blev dom iallafall!
Mitt Kök
Hej!
Vad kul att höra att bullarna blev så lyckade, och tack för flera användbara tips!
Mvh,
Beatrice | Mitt kök
vessigemonica
testade detta receptet igår och blev de godaste kanelbullar jag någonsin bakat, helt perfekta, tack för receptet.
Mitt Kök
Hej! Det var roligt att höra! 🙂 /Mitt kök
Jessika-S
Supergoda bullar, väldigt enkla att göra! Jag har inte bakat bullar sen dottern flyttade bort och bröt kontakten för många år sen… Dessa bullar var hennes favorit, jag är glad att jag valde detta recept!
Mitt Kök
Hej,
Roligt att du tycker om receptet.
Mvh Mitt kök-redaktionen
la_sueca1@hotmail.com
Stämmer det att det bara är 1 jäsning på dessa bullar?
Mitt Kök
Hej, ja degen vilar i 15 minuter, sedan utbak och efter det 1 timmes jäsning, i det här receptet.
Mvh Mitt kök-redaktionen