Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbullar, smala

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

40 st små

Degen:

  • 1,5 dl matolja, (tex rapsolja eller majsolja)
  • 5 dl minimjölk
  • 50 g jäst för söta degar, ett paket
  • 0,75 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1,4 vetemjöl

Fyllningen:

  • 1 dl flytande margarin, knappt
  • 0,75 dl socker
  • kanel, kardemumma, och nöthack efter smak som fyllning

Till pensling:

  • 1 st ägg
  • mandel, hackad
  • pärlsocker

Så här gör du

  1. Blanda matolja och mjölk i en kastrull. Värm till fingervarmt, 37 grader.
  2. Smula ner jästen i degskålen, häll över den ljumma vätskan och rör om. Häll i sockret och saltet.
  3. Häll i nästan allt mjöl. Spara 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen ordentligt.
  4. Låt jäsa i 30 minuter, övertäckt med bakduk.
  5. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
  6. Rör ihop det flytande maragrinet med socker och kanel/kardemumma/nöthack och bred ut på kakorna. Rulla ihop till en rulle.
  7. Skär rullarna i 10 delar och lägg i pappersformar med snittytan uppåt. Låt jäsa på plåten under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Pensla med uppvispat ägg och strö på blandningen av hackad mandel och socker.
  9. Grädda mitt i ugnen, 250 grader ca 5-8 minuter. Hellre lite kort tid än för länge.
  10. Låt svalna på galler under bakduk.