Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbullar med cream cheese-glaze och hasselnötter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

16 stycken
  • 1/2 sats vetedeg, se grundrecept
  • 1 ägg

Fyllning

  • 50-75 g smör, rumsvarmt
  • 2/3 dl strösocker
  • 1 1/2 msk malen kanel

Frosting

  • 100 g cream cheese
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk smör, rumsvarmt

Garnering

  • 4-5 msk rostade hasselnötskärnor

Så här gör du

  1. Gör degen enligt grundreceptet.
  2. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
  3. Utbakning. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en kaka, 35 x 35 centimeter. Bred på fyllningen. Rulla ihop degkakan till en längd, som en rulltårta. Skär längden i 16 bitar. Ställ bitarna i 2 små långpannor med bakplåtspapper och platta ut lite med handen. Pensla med uppvispat ägg och jäs utan bakduk ca 30 minuter.
  4. Värm ugnen till 225 grader. Grädda bullarna i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt svalna.
  5. Vispa ihop cream cheese, florsocker och vanilj. Vispa i smöret i klickar.
  6. Bred glasyren på bullarna. Hacka hasselnötterna och strö över bullarna.