Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanelbullar i långpanna

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Ingredienser

20 bullar

Kanelbullar

  • 25 g jäst, för söta degar
  • 2,5 dl äppeljuice, drickfärdig
  • 0,5 dl vit sirap, eller strösocker
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 2 krm salt
  • 8,5 dl vetemjöl
  • 75 g smör, rumsvarmt

Fyllning 1

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk farinsocker, eller strösocker
  • 0,5 msk kanel
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl äppelmos
  • 1 st ägg, uppvispat och pärlsocker till garnering

Så här gör du

  1. Ta fram och låt alla ingredienser bli rumstempererade. Smula jästen i en köksassistent eller bunke. Tillsätt äppeljuice och rör om så att det blandas.
  2. Tillsätt sirap, kardemumma, salt och det mesta av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen). Klicka ner smöret och arbeta degen kraftigt i minst 5 minuter till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Rör samman smör, socker kanel och majsstärkelse till fyllningen. Blanda ner äppelmoset. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kanske behövs lite mera mjöl men var försiktig med mjölmängden, bullarna blir saftigare med mindre mängd. Kavla ut degen till en stor rektangel.
  4. Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle från långsidan. Skär rullen i 20 bitar. Lägg dem glest på bakplåtspappersklädd långpanna (ca 30 x40 centimeter).
  5. Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten. Eller låt jäsa på vanligt vis i rumstemperatur under bakduk cirka 30 minuter.
  6. Ta fram plåten ur kylen och låt bullarna jäsa upp ordenligt i rumstemperatur minst en timme. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla försiktigt med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  8. Dofta över florsocker, om så önskas och servera som brytbröd eller uppskuret i bitar.
10 kommentarer om "Kanelbullar i långpanna"