Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanel- och 
apelsincheesecake

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 stycken

  • Botten:

  • 1 1/2 dl hasselnötter

  • 2 msk sukrin (eller strösocker)

  • 1 tsk kanel

  • 1 krm kardemumma

  • 1 krm ingefära
  • 
75 g smör
  • 
Fyllning:

  • 100 g philadelphiaost

  • 1 äggula
  • 
1 dl sukrin (eller socker)
  • 
1 krm vaniljpulver

  • 1 apelsin

  • 1 dl vispgrädde

  • Dekoration: apelsinklyftor, malen kanel


Så här gör du

  1. Mixa hasselnötter i en matberedare till en grov massa. Lägg i en skål och tillsätt sukrin och kryddor.

  2. Smält smör och blanda ner i smeten. Fördela i fyra muffinsformar. Sätt in ­formarna i frysen och låt det stelna.

  3. Vispa ihop philadelphiaost, äggula, sukrin och vaniljpulver. Riv skalet fint på apelsinen och blanda ner i smeten. Pressa ut saften från apelsinen i smeten. Vispa grädde och blanda ner i smeten.

  4. Ta ut formarna med bottnarna från frysen. Häll i smeten över bottnarna och sätt in i frysen igen i cirka en timme. Dekorera med apelsinklyftor och malen kanel.