Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kanapéer med skagenröra

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 250 g handskalade räkor, färska eller i lake, avrunna, MSC-märkta
  • 1/2 rödlök
  • 2 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 tsk färskpressad citronsaft
  • salt, tabasco

Till servering

  • 6-8 smörstekta brödrundlar, se tips
  • ca 50 g forellrom, MSC-märkt
  • ca 50 g löjrom, MSC-märkt
  • hackad dill

Så här gör du

  1. Hacka stora räkor, små räkor behöver inte hackas.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Blanda majonnäs, rödlök och citronsaft. Smaka av med salt och tabasco. Vänd ner räkorna och blanda försiktigt.
  4. Fördela skagenröran på brödrundlarna. Toppa hälften av kanapéerna med forellrom. Toppa resten av kanapéerna med löjrom. Garnera med hackad dill.