Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalvschnitzel på enkelt vis!

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

3 portioner

Kalv

  • 3 stora bitar
  • salt
  • vitpeppar
  • smör

Sås

  • grädde
  • kalvfond
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 6 potatisar
  • gröna ärtor

Så här gör du

  1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Tvätta och skär sedan potatisarna i klyftor. Lägg klyftorna i en ungsvänlig form, ringla lite olivolja över och strö på lite flingsalt. Låt de vara i ca 20-25 minuter.
  2. Koka eller värm upp dina ärtor.
  3. Hetta upp din stekpanna tillsammans med rikligt mycket smör. Salta och peppra båda sidorna av köttet och lägg de i pannan när smöret blivit lite gyllenbrunt. Stek sedan köttet snabbt på båda sidorna, viktigt att göra detta då allt annat är klart för att köttet inte ska bli genomstekt och torrt eller kallt.
  4. Häll grädde i en kastrull, tillsätt kalvfond och peppra lite. Häll sist i stekspadet från köttpannan och rör runt. Red om så önskas.
  5. Servera allt och njut!
1 kommentar om "Kalvschnitzel på enkelt vis!"
  • Daniel Godály
    Daniel Godály

    Förlåt, men jag ser verkligen ingen Schnitzel varken på bilden eller i receptbeskrivningen. Det du har gjort är att steka en bit kött. Man köper en bit kött som man sedan går hem med och sen ska köttet bankas för att sedan paneras och sedan stekas. Man köper dvs generellt sett inte en Schnitzel i butik utan en köttbit som man sedan gör en Schnitzel av. Annars är det bara en bit kött som steks. Det finns dock en Schnitzel utan panering, men det har du valt fel kött för. Då ska det vara griskött. Och det heter ”Zigeunerschnitzel”.
    Det du har gjort är säkerligen supergott dock.