Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kalvfärs
  • Salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1/2 burk keso
  • 1 msk smör
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 30 g pinjenötter
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • Blomkålsmos
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 dl grädde
  • Salt och vitpeppar

Så här gör du

  1. Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet. Koka buketterna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare. Mixa den slät och lägg tillbaka moset i kastrullen. Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda färs med salt, svartpeppar, ägg och keso. Forma till avlånga biffar och stek i smör runt om i cirka 8 minuter.
  3. Strimla bacon och bryn tillsammans med pinjenötter. Blanda ner hackad bladpersilja och lägg fräset över ­biffarna. Servera med moset.