Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalvbiffar med kapris samt sötpotatispommes

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Kalvfärsbiffar

  • 500 g kalvfärs
  • 3 msk kapris
  • 1 st ägg
  • salt
  • peppar
  • smör att steka i

Sötpotatis pommes

  • 2 st stora sötpotatisar
  • 3 dl rapsolja
  • salt
  • riven parmesanost (frivilligt)

Så här gör du

  1. Kalvfärsbiffarna: Börja med att hacka kapris i mindre bitar om det önskas, annars använd den storleken som är
  2. Blanda ihop kalvfärsen med kapris, äggula, salt och peppar
  3. Forma sedan till biddar och stek i smör tills att det är genomstekta
  4. Sötpotatis pommes: Skala och skär sötpotatisen i strimmlor
  5. Heta upp rapsolja i en kastrul och lägg ner sötpotatisen. Ta upp och lägg på hushållspapper och rinna av någon minut.
  6. Lägg i sötpotatisen i oljan igen och lägg sedan på hushållspapper. Upprepa ytterligare 2-3 gånger för bästa resultat. Pommesen är klar när de fått lite färg
  7. Smaksätt med salt och gärna lite riven parmesanost