Kålsallader

ÅSA DAHLGREN
Ingredienser
4 portioner
Sallad med rödkål, äpple och fruktig dressing
- 1/2 rödkålshuvud
- 1 rött äpple
- 1 dl grovhackad persilja
Dressing
- 1/2 citron
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk flytande honung
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1/2 dl rapsolja
- salt & peppar
Grönkål
- 1 stånd färsk grönkål
- 2 msk smör
- 1 dl skinkspad
- 1 msk sirap
- 1/2 dl grädde
- salt & vitpeppar
Så här gör du
- Strimla kålen fint. Skölj och skiva äpplet.
- Blanda samman dressingen.
- Varva rödkål, äpple och persilja i en skål. Ringla över dressingen.
- Skölj och repa bladen från grönkålen. Skär den i grova strimlor. Fräs den i smör några minuter. Tillsätt skinkspad, sirap, grädde och krydda med salt och peppar.
- Sjud utan lock tills grönkålen fått en krämig konsistens.

Du kanske även gillar
Populära recept