Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kålrotsjansson med dill


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 
2 stora gula lökar

  • smör till stekning
  • 
cirka 600 g potatis
  • 
cirka 300 g kålrot
  • 
1 1/2 dl hackad dill
  • 
1 burk ansjovisfiléer, 125 g

  • 3 dl vispgrädde
  • 
2 msk ströbröd
  • 
2 msk smör


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala löken och skär den i tunna skivor. Fräs den mjuk i smör utan att den tar färg.

  2. Skala potatis och kålrot och skär i tunna strimlor.

  3. Varva potatis, kålrot, dill, lök och ansjovis i en ugnsfast form.

  4. Droppa över lite ansjovisspad och häll på grädden. Strö på ströbröd och klicka över smör.

  5. Grädda i mitten av ugnen tills potatis och kålrot är mjuka, cirka 55 minuter. Täck gratängen med aluminiumfolie om den ser ut att bli för mörk.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.