Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kålrabbi med pesto på rostade solrosfrön och maskrosblad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kålrabbi (ca 600 g)
  • 2 nävar solrosfrön (ca 100 g)
  • 4 msk rumstempererat smör
  • 2 nävar maskros- eller persiljeblad, sköljda
  • havssalt

Så här gör du

  1. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Skala kålrabbin och skär den i en centimeter stora bitar. När vattnet kokat upp lägger du i kålrabbin och låter den koka i 3–4 minuter eller tills den har blivit mjuk och genomskinlig. Låt den sedan rinna av.
  2. Lägg under tiden solrosfröna i en stor, torr stekpanna på medelvärme. Rosta dem tills de börjar poppa och dofta nötigt. Ta av stekpannan från plattan och tillsätt smör. När smöret har smält häller du allt i en mixer.
  3. Tillsätt maskros- eller persiljeblad och lite salt, kör tills det har blivit en relativt grovkornig blandning. Smaka av och salta mer vid behov (peston ska vara ganska salt).
  4. Skaka ihop den varma kålrabbin med peston och servera genast.