Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kålpudding

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

6 personer
  • 700 g vitkål
  • 300 g trattkantareller
  • 1 gul lök
  • 400 g fläskfärs
  • 100 g rimmat sidfläsk
  • 1 dl kokt fullkornsbulgur
  • 2 ägg
  • 1 msk japansk soja
  • 2-3 msk ljus sirap
  • smör till stekning
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och dela kålhuvudet i två delar. Den ena delen strimlar du fint i en skål som du sätter åt sidan, den andra finhackar du. Hacka även den gula löken och sidfläsket så smått du kan.
  2. Fräs den hackade kålen och fläsket med smör i en stekpanna. Kålen ska mjukna utan att brynas. Rör ner en matsked ljus sirap mot slutet.
  3. Låt svalna i en skål innan du tillsätter färs, ägg och bulgur. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  4. Fräs nu den strimlade kålen på samma sätt som i steg 3. Lägg kålstrimlorna åt sidan och gör plats för trattkantarellerna, som du steker separat. Tillsätt en matsked soja.
  5. Varva färs med kål och svamp i en smord, ugnsfast form. Toppa med kålen och ringla över lite sirap om du vill. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
  6. Stek på lite extra svamp och toppa kålpuddingen med. Servera med kokt potatis, skysås och rårörda lingon