Kålpudding

TINE LINSE GUTH
Ingredienser
6 personer
- 700 g vitkål
- 300 g trattkantareller
- 1 gul lök
- 400 g fläskfärs
- 100 g rimmat sidfläsk
- 1 dl kokt fullkornsbulgur
- 2 ägg
- 1 msk japansk soja
- 2-3 msk ljus sirap
- smör till stekning
- salt och nymald svartpeppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och dela kålhuvudet i två delar. Den ena delen strimlar du fint i en skål som du sätter åt sidan, den andra finhackar du. Hacka även den gula löken och sidfläsket så smått du kan.
- Fräs den hackade kålen och fläsket med smör i en stekpanna. Kålen ska mjukna utan att brynas. Rör ner en matsked ljus sirap mot slutet.
- Låt svalna i en skål innan du tillsätter färs, ägg och bulgur. Rör om och smaka av med salt och peppar.
- Fräs nu den strimlade kålen på samma sätt som i steg 3. Lägg kålstrimlorna åt sidan och gör plats för trattkantarellerna, som du steker separat. Tillsätt en matsked soja.
- Varva färs med kål och svamp i en smord, ugnsfast form. Toppa med kålen och ringla över lite sirap om du vill. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
- Stek på lite extra svamp och toppa kålpuddingen med. Servera med kokt potatis, skysås och rårörda lingon

Du kanske även gillar
Populära recept