Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kålpudding till vardags

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

I stekpannan kan man snabbt göra en god kålpudding. Maträtter där man lagar allt i samma form är alltid praktiska – den här kålpuddingen innehåller både köttfärs, kokt potatis och kål.

Ingredienser

4 person(er)
  • 1 st vitkål, klyfta
  • smör till stekning
  • 1 dl vatten
  • 2 msk sirap
  • 500 g blandfärs
  • 0,5 st gul lök, hackad
  • 600 g kokt kall potatis
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kalvfond

Till servering:

  • rårörda lingon

Så här gör du

  1. Strimla vitkålen tunt med osthyvel. Fräs den några minuter i smör. Häll på vatten och sirap och låt det koka in så att kålen blir mjuk. Lägg över kålen i en bunke.
  2. Blanda färs, lök, skalad grovhackad potatis, ägg, mjölk och kryddor.
  3. Hetta upp smör i en stor stekpanna. Lägg i färsen och platta ut den till en stor och tunn kaka. Stek köttfärsen några minuter tills den nästan är genomstekt.
  4. Häll på fonden och lägg kålen över köttfärsen. Lägg på ett lock och stek cirka 5 minuter.
Du kanske även gillar