Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kålpudding.

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 68 st har redan röstat

Stekt vitkål med sirap är bara så gott sen med lingon och en gräddsås blir det fantastiskt.

Ingredienser

4 portion
  • 400 g blandfärs
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 4 st kryddpepparkorn
  • 1 st hel nejlika
  • 600 g strimlad vitkål
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk ättikssprit

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175c. Mortla kryddpeppar och nejlika fint. blanda med ströbröd och häll på mjölk och grädde, låt svälla 5 min. Blanda ihop med ägg och färs. salta och peppra efter smak. Lägg i en smord liten form ( ska bli ca 2cm högt)
  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme med olja och smör. Fräs på vitkålen under omrörning tills den får fin färg. Häll på sirap, ättikan, salt och peppar, stek någon minut till. Lägg kålen på köttfärssmeten ( om du vill kan du även blanda 1/3 av den stekta kålen med färsen).
  3. Grädda i ugnen 40-45 min. Täck med folie om den skulle få för mkt färg. Koka gärna med spadet i såsen. Servera med kokt potatis, lingon och en god gräddsås.
2 kommentarer om "Kålpudding."
Du kanske även gillar