Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalops med rotfrukter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

6 personer
  • 1 1/2 kg bog eller högrev med ben
  • 3 gula lökar
  • 2 palsternackor
  • 4 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 bit rotselleri (100 g)
  • 3 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 8 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 6 dl vatten
  • extra salt och mald vitpeppar
  • (Koloritsoja)

Så här gör du

  1. Skär köttet i bitar. Om du valt bog med ben ska benen sparas.
  2. Hetta upp smöret på medelvärme i en tjockbottnad gryta. Salta och bryn sedan köttbitarna, några i taget och lägg dem åt sidan.
  3. Skala 2 av morötterna och skiva dem. Skala lökarna, dela den i klyftor och stek dem mjuka i fettet tillsammans med morötterna. Pudra över lite vetemjöl och rör ner en skvätt vatten i pannan så att alla smakerna hamnar i grytan.
  4. Tillsätt kryddorna, köttet, benen och vattnet och låt puttra under lock i cirka 75 minuter.
  5. Ta upp benen. Skala och dela resterande rotsaker i klyftor och stavar och låt dem koka med i grytan under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Strax före serveringen kan du stänka i några droppar koloritsoja för en mörkare färg.