Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalops med indiska smaker


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 600 g högrev

  • smör att steka i

  • 2 gula lökar

  • 4 morötter

  • 4 dl vatten

  • 2 buljongtärningar utan smakförstärkare

  • 2 lagerblad

  • 3 vitlöksklyftor
  • 
1 tsk gurkmeja

  • 1 tsk spiskummin

  • 1/2 tsk chilipeppar

  • 1 tsk garam masala

  • salt och peppar

Så här gör du

  1. 
Skär köttet i tre centimeter tjocka bitar. Hacka löken och skär morötterna i slantar.

  2. Bryn kött och lök i smör i en stekpanna, lite i taget. Lägg över i en gryta. Tillsätt morötter, vatten, buljongtärning, riven eller pressad vitlök och kryddor i grytan.

  3. Låt koka på svag värme under lock i cirka 1 1/2 timme. Salta och peppra.