Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalops med ­
smörstekta 
morötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

  • 
500 g högrev

  • smör eller kokosfett att steka i

  • 2-4 dl vatten

  • 1 buljongtärning utan tillsatser
  • 
salt och peppar
  • 
250 g champinjoner
  • 
300 g morötter

  • 50 g smör

  • några knippor persilja


Så här gör du

  1. 
Skär köttet i 2 centimeter stora bitar. Skär bort eventuella hinnor.

  2. Stek köttet i smör eller kokosfett. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka 1 1/2 timme. Tillsätt mer vatten om det kokar torrt.

  3. Smaka av med salt och peppar.

  4. Stek champinjonerna i smör, halvera dem om de är stora. Tillsätt dem sedan i grytan.

  5. Skala morötterna och skär dem i stavar.
  6. 
Lägg smöret i en kastrull och hetta upp det. Lägg i morotsstavarna och tillsätt eventuellt lite vatten. Koka tills allt är mjukt.

  7. Servera grytan med de smörstekta morötterna och lite klippt persilja.