Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalljästa frukostbullar
 – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken

  • 25 g jäst

  • 2 dl kall mjölk

  • 1 dl kesella

  • 2 msk rapsolja

  • 1 tsk salt

  • 1 dl solroskärnor

  • 1 dl hela linfrön
  • 5-6 dl siktat dinkelmjöl


Till pensling:


  • 1 ägg

  • blå vallmofrön

  • solroskärnor


Så här gör du

  1. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kesella, olja, salt, solroskärnor, ­linfrö och mjöl. Arbeta ihop till en ­smidig deg.

  2. Dela degen i 8 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem på en ­bakplåtspappersklädd, liten plåt. Lägg över en handduk. Låt jäsa i kylen över natten, cirka 10 timmar.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över vallmofrö och solroskärnor.

  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.