Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalljästa fröbullar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 30 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 1 dl kesella
  • 2 msk rapsolja
  • 3 4 tsk salt
  • cirka 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 3 4 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 3 msk sesamfrö

Till pensling

  • 1 uppvispat ägg
  • solroskärnor, pumpakärnor

Så här gör du

  1. Rör ut jäst i mjölk. Tillsätt kesella, olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Arbeta in kärnor och sesamfrö mot slutet.
  2. Dela degen i 8 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem i smorda, portionsstora formar eller på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under handduk i kylen i 10 timmar.
  3. Ta ut brödet och låt det stå i rumstemperatur under tiden ugnen värms. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla bröden med vispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter.