Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalljäst grytbröd.

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

1 Limpa
  • 5 g Jäst
  • 350 g Kallt vatten
  • 5 g salt
  • 350 g vetemjölspecial
  • 150 g durumvetemjöl

Så här gör du

  1. Lös jästen i vattnet.
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en deg.
  3. Täck med plast och ställ i kylen för att jäsa ca 20 timmar.
  4. Ta fram och stjälp upp på mjölat bord. Vik ihop degen till ett paket och låt jäsa under duk i rumstemperatur 2 h
  5. Sätt på ugnen på 250 grader och ställ in en tom gjutjärnsgryta.
  6. När degen jäst färdigt ta ut grytan, lägg lite mjöl i botten. Lägg i degen, på med ett lock och in i ugnen. Sänk temperaturen till 225 grader.
  7. Efter 20 min ta av locket och grädda ytterligare 20 min.
  8. Ta ut och låt svalna.