Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalles rotfruktsjansson

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 gula lökar
  • smör
  • 5 potatisar av mjölig sort
  • 300 g kålrot
  • 2 morötter
  • 1 ask ansjovisfiléer, 125 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liten tub kaviar, 125 g
  • ströbröd

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva löken tunt. Fräs den mjuk i smör.
  2. Skala potatis, kålrot och morötter och skär i tunna strimlor.
  3. Varva potatis, rotfrukter, lök och ansjovisfiléer i en smord ugnsfast form. Avsluta med ett lager rotfrukter och potatis.
  4. Droppa över ansjovisspadet. Vispa ihop grädde och kaviar och häll det över. Strö över ströbröd och klicka på cirka 2 msk smör.
  5. Grädda i mitten av ugnen tills potatis och rotfrukter är mjuka och gratängen har fin färg, cirka 50 minuter.