Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Källarfranska

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Detta bröd passar till middag, frukost, fika, kvälls smörgåsen. Till alla tillfällen, gott att frysa in och svår att misslyckas med.

Ingredienser

30 Bröd

Källarfranska

  • 5 dl vatten
  • 50 g färsk jäst
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 tsk flytande honung
  • 0,5 msk salt
  • 4 dl rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl special

Så här gör du

  1. Rör ut jästen med vattnet, arbeta in övriga ingredienser och sist så mycket vetemjöl att det blir en lättarbetad deg. Knåda noga, gärna med hjälp av en assistent .. Täck degen med plast och låt jäsa i 30 minuter. Knåda degen på bakbordet. Rulla ut fyra- fem längder och dela dem i fem bitar vardera. Doppa ena snittytan i rågsikt och ställ bullarna på plåt med bakpapper. Jäs igen i 30 minuter. Värm ugnen till 225°. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under en ren bakduk.
Du kanske även gillar