Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalkonfilé fylld med smörfräst spenat och pinjenötter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kalkonbröstfilé
  • 400 g färsk bladspenat, eller 100 g djupfryst
  • 10 g lättrostade pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk färskriven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • grillspett av trä, blötlagda i minst 30 minuter
  • smör till stekning
  • olivolja

Så här gör du

  1. Skölj spenaten väl och skär bort stjälkarnas grövsta delar. Förväll spenaten i kokande vatten i 1 minut, och låt rinna av i ett durkslag. Tinad, djupfryst spenat ska endast rinna av väl.
  2. Rosta pinjenötterna under omrörning i en torr stekpanna. Se upp, de bränns lätt vid.
  3. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt vitlök och schalottenlök. Fräs löken långsamt utan att den tar färg, tillsätt spenat och stek på låg värme i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ner pinjenötter och parmesanost och blanda väl.
  5. Skär kalkonfilén i tunna skivor. Lägg på smörfäst spenat och pinjenötter, vik ihop och trä på grillspett av trä. Stek i smör.
  6. Ringla över olivolja av god kvalitet och servera resten av spenaten som tillbehör.