Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalkonburgare med svampkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kalkonfärs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron, rivet skal
  • salt och peppar
  • 200 g skogschampinjoner
  • 30 g smör
  • 1 ⁄2 kruka färsk basilika
  • 100 g tomat
  • 1 liten rödlök
  • stora salladsblad, typ isbergssallad

Så här gör du

  1. Blanda kalkonfärsen med majonnäs och citronskal. Krydda med salt och peppar. Blanda väl och forma till fyra biffar.
  2. Stek skogschampinjonerna i lite av smöret och låt dem sedan svalna lite. Mixa med resten av smöret och basilikan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva tomaten och rödlöken och gör i ordning salladsbladen.
  4. Grilla biffarna på utegrill eller i grillpanna. Se till så att de är ordentligt genomstekta. Innertemperaturen ska vara ungefär 70 grader.
  5. Servera biffarna i salladsbladen tillsammans med tomat, rödlök och svampkrämen.