Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalkonbröst med plommon & rosmarin

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER

Plommonchutney à la Dash

  • 4 plommon
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk citronsaft eller äppelcidervinäger
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta

Ugnsbakade jordärtskockor

  • 12 jordärtskockor
  • 2 msk rapsolja
  • salt

Strimlad kalkon

  • 500 g filéer av kalkonbröst
  • salt
  • malen vitpeppar

Till garnering

  • kvistar av rosmarin
  • lättstekt skivad lök

Tillbehör

  • 6 dl kokt röd quinoa

Så här gör du

  1. Plommonchutney: Kärna ur plommonen och skär dem i bitar.
  2. Lägg bitarna i en kastrull och häll på honung samt citronsaft eller vinäger.
  3. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Lägg ner i kastrullen.
  4. Koka upp och låt sjuda några minuter.
  5. Låt chutneyn svalna.
  6. Ugnsbakade jordärtskockor: Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Skölj av jordärtskockorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Ringla över oljan och tillaga jordärtskockorna mitt i ugnen i cirka 20 minuter – tills de är mjuka.
  9. Strö över salt.
  10. Strimlad kalkon: Skär kalkonfiléerna i strimlor och stek dem. Salta och peppra.
  11. Garnera med kvistar av färsk rosmarin och lättstekt, skivad lök.
  12. Servering: Lägg jordärtskockorna ovanpå quinoan. Servera kalkonen till jordärtskockorna, quinoan och plommonchutneyn.