Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalkon med apelsingremolata

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Gremolata använder italienarna ofta, till både fisk och kött. Här gör vi en annorlunda variant med apelsinskal.

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 st stora kalkonfiléer, cirka 350 g per filé
  • 0,5 st citron
  • smör

Gremolata:

  • 1 st apelsin
  • 1 st citron
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Bryn kalkonfiléerna på båda sidor i smör i en stekpanna.
  3. Gnid sedan in dem med citronsaft och lägg dem på en ugnsfast form. Täck formen med folie.
  4. Ställ formen i ugnen och låt filéerna eftersteka i cirka 30 minuter. Skiva filéerna och servera dem varma eller kalla toppade med gremolata.
  5. Gremolata: Tvätta citrusfrukterna och riv skalen fint. Pressa vitlöksklyftorna.
  6. Rör ner de rivna citrusskalen, vitlöken och persiljan i olivoljan. Salta och peppra efter smak.