Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalaskaka med hallongrädde

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 personer
  • 2 st Ägg
  • 2 1/2 dl Strösocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 tsk Bakpulver
  • 100 g Smör, smält
  • 3 1/2 dl Vetemjöl
  • 1 1/2 dl Mjölk

Topping:

  • 1 1/2 dl Florsocker
  • Ca:3 dl Hallon & blåbär
  • 2 dl Grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  2. Tillsätt det smälta smöret, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och mjölk vispa snabbt ihop till en slät smet.
  3. Smöra och bröa en 22cm springform. Häll i smeten och ställ in i ugnen ca:15 min
  4. Medans kakan svalnar gör du toppingen.
  5. Mosa hallon och blåbär tillsammans med florsocker.
  6. Vispa grädden och blanda med bären
  7. Spritsa runt den avsvalnade kakan! (Förvara kallt)