Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalasgifflar – recept på gifflar med choklad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 dl gräddmjölk
  • 3 äggulor
  • 1/2 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin

Fyllning

  • hackad choklad

Pensling

  • uppvispat ägg

Glasyr

  • florsocker
  • kakao
  • vatten

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Ljumma gräddmjölken till 37°C. Rör ut jästen i lite degvätska. Häll på resten. Vispa ihop gulorna och saltet och blanda ner i bunken. Tillsätt nästan allt mjöl. Arbeta degen väl. Lyft upp degen ur bunken. Lägg matfettet i botten och lägg tillbaka degen ovanpå fettet. Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 30 min.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in fettet. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rund kaka. Skär kakan i tio lika stora snibbar. Lägg en rågad tesked hackad choklad på varje snibb.
  4. Rulla ihop till en giffel. Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt att jäsa ca 30 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i 5−8 min. Låt gifflarna svalna på galler.
  6. Rör ihop florsocker, kakao och ytterst lite vatten. Pudra lite florsocker över gifflarna och glasera.
2 kommentarer om "Kalasgifflar – recept på gifflar med choklad"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till vildanAY

      Hej och tack för att du uppmärksammade oss på detta.
      Nu ska hela beskrivningen av hur du gör degen vara med i receptet.
      Lycka till med bakningen.
      Mvh Mitt kök-redaktionen