Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kalasgifflar – recept på gifflar med choklad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 dl gräddmjölk
  • 3 äggulor
  • 1/2 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin

Fyllning

  • hackad choklad

Pensling

  • uppvispat ägg

Glasyr

  • florsocker
  • kakao
  • vatten

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in fettet. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rund kaka. Skär kakan i tio lika stora snibbar. Lägg en rågad tesked hackad choklad på varje snibb.
  3. Rulla ihop till en giffel. Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt att jäsa ca 30 min.
  4. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i 5−8 min. Låt gifflarna svalna på galler.
  5. Rör ihop florsocker, kakao och ytterst lite vatten. Pudra lite florsocker över gifflarna och glasera.