Kärleksmumsockerkaka – recept

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
10 BITAR
- 125 g smör
- 100 g mörk choklad
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Glasyr
- 65 g smör
- 4 msk kallt kaffe
- 3 1 ⁄2 dl florsocker
- 1 ⁄2 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
Till garnering
- 2 –3 msk riven kokos
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 1⁄2 liter.
- Smält smör och choklad på medelvärme.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i äggsmeten. Vispa i smör och choklad.
- Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig.
- Ta ut kakan och låt den vila i formen i 5 minuter. Vänd upp kakan på ett fat.
- Glasyr: Smält smöret i en kastrull och rör i kaffet. Låt blandningen svalna och rör sedan i florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa till en jämn och fin glasyr. Låt den stelna lite och bred den sedan över kakan och strö över kokos.
- Sätt in kakan en liten stund i kylen, tills glasyren stelnat. Skär upp kakan i skivor.

Du kanske även gillar
Populära recept