Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kål- & ärtsoppa med frikadeller

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 3 –4 kvistar grönkål
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 liter höns- eller köttbuljong
  • 200 g färs (fläsk, nöt eller kyckling)
  • 1 liten påse färsk bladspenat
  • 1 avokado
  • salt
  • peppar
  • 1 kvist persilja

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka grönkålen och fräs den, löken, vitlöken och ärtorna i en skvätt olja i en stor kastrull. Lägg i de hårda grönsakerna först och de mjuka sist.
  2. Koka under tiden upp en kastrull med buljong och rulla små fina frikadeller av färsen. Koka dem i medelgod värme i ett par minuter i buljongen tills de är klara och flyter upp till ytan. Sila av buljongen och häll den över de frästa grönsakerna.
  3. Koka soppan på svag värme i 20 minuter, lägg i spenat och avokadokött och mixa soppan slät med stavmixer direkt ned i kastrullen. Ställ gärna kastrullen i diskhon om det skulle skvätta. Smaka av soppan med salt, peppar och olivolja, hetta upp igen och servera med frikadeller och en kvist persilja.