Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kaffemarinerad entrecôte

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 2 skivor entrecôte à 150 g

  • olivolja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Marinad

  • 1 msk soja
1 msk soja
  • 1 dl espresso (eller starkt kaffe)
  • 1 msk rödvinsvinäger
1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk råsocker

Så här gör du

  1. Blanda marinaden i en kraftig plastpåse. Lägg i köttskivorna och låt dem marinera i kylen minst 1 timme.
  2. Ta köttet ur marinaden och klappa torrt med hushållspapper. Pensla skivorna med olivolja, salta och peppra. Stek 2-3 minuter på varje sida, eller så länge du behöver för att få köttet som du vill ha det. Låt köttet vila cirka 5 minuter under ett löst ark folie innan du skivar det inför serveringen.
  3. Servera med ugnsrostad potatis eller bara med en fräsch sallad.