Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuk kaka med hasselnötter och kaffekolaglasyr

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk frystorkat kaffe
  • 150 g hasselnötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Kaffekolaglasyr

  • 10 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl sirap
  • 1 msk kakao
  • 1/2 msk frystorkat kaffe

Dekoration

  • 50 g hasselnötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret och tillsätt mjölk och kaffe. Häll blandningen i ägg- och sockersmeten.
  3. Mixa hasselnötterna fint och blanda dem med mjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ner detta i smeten.
  4. Smörj och bröa en rund form som rymmer ca 1 1/2 liter. Häll i smeten. Grädda kakan längst ned i ugnen i cirka 40 minuter. Ta ut kakan, vält upp den och låt svalna.
  5. Rosta hasselnötterna till dekorationen i en torr, het panna.
  6. Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull. Låt blandningen sjuda tills den tjocknar lite, 10-15 minuter. Häll glasyren jämnt över kakan och toppa med de rostade hasselnötterna.