Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jultryffel med apelsin

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 stycken
  • 200 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ,5 msk apelsinlikör
  • kakao, att rulla tryfflarna i

Så här gör du

  1. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och smöret.
  2. Rör ner bitarna och likören och vispa tills allt har blivit slätt.
  3. Ställ smeten i kylen i cirka 1-2 timmar så att chokladen svalnar och stelnar. Häll sedan ut kakaon på en assiett.
  4. Ta ut smeten, forma små fina tryfflar och rulla i kakaon så de täcks helt. Placera sedan i en vacker liten ask eller burk.
  5. Förvara svalt så smälter de inte ihop innan man ger bort dem.