Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Julskinka i ugn – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

1 st

Ugnsgrillad Julskinka

  • 1 rimmad julskinka

Griljering

  • 2 dl grov senap
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 äggulor
  • 1 dl ströbröd

Kokt Julskinka

  • 1 rimmad julskinka
  • 2 gula lökar
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 kryddnejlikor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Låt skinkan ligga i vattenbad cirka 1 timme.
  3. Torka av och lägg på en plåt med höga kanter.
  4. Sätt en stektermometer i skinkan och stek i ugnen till en innertemperatur på 70 grader.
  5. Låt svalna och putsa bort svålen, behåll en fin fettkappa på skinkan. Griljera.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Blanda senap, honung och ägg. Bred blandningen över skinkan.
  8. Strö ströbröd över skinkan och sätt in i ugnen cirka 10-15 minuter för griljering.
  9. Låt den rimmade skinkan ligga i vattenbad cirka 1 timme.
  10. Lägg i en rymlig kastrull tillsammans med lökklyftor och kryddor. Stick en stektermometer i skinkan och häll på vatten så att skinkan täcks.
  11. Koka upp och låt skinkan sjuda. Skumma spadet.
  12. När skinkan har en innertemperatur på 70 grader är den färdigkokt. Lyft upp ur spadet och låt svalna. Putsa bort svålen, behåll en fin fettkappa på skinkan. Griljera.